Nieuwsbrief 233
15-9-2022
DBH Nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief wordt al door 352 abonnees ontvangen.

Beste {tag:name},

Bij deze ontvangt u uw nieuwsbrief, met daarin de centrale agenda en ander nieuws.

Nieuwsberichten voor de volgende brief graag voor 1-10-2022 aanleveren op db@harreveld.nl

Centrale Agenda

Datum Tijd Activiteit
16-9-2022 20:00 Kruisjassen Dorpshuis 't Kempken
23-9-2022 20:00 Kaartavond Café de Boer
24-9-2022   Wagenbouwersfeest Witte Brug
25-9-2022   Najaars viering
29-9-2022 12:00 Kom met etten
30-9-2022 20:00 Kruisjassen Dorpshuis 't Kempken

Kruisjassen Harreveld bij De Boer start vrijdag 23 september!

Vrijdag 23 september willen we weer beginnen met de twee-wekelijkse kruisjasavonden bij cafe De Boer in Harreveld.

Waar we de laatste twee jaar vanwege corona maatregelen weinig of helemaal geen gelegenheid hadden om  te kruisjassen, hopen we dat we dit winterseizoen weer ouderwets gezellig te kunnen kaarten.

In een volledig opgeknapte en nieuw aangeklede ruimte bij cafe de Boer, zullen de nieuwe uitbaters Pascal Wassink en Lonneke Hartjes ongetwijfeld hun beste beentje voorzetten om het de kaarters naar hun zin te maken. Hopelijk zal hun jeugdig enthousiasme eraan bijdragen dat ook wat meer “jeugd” een keer een kaartje wil leggen. Dat namelijk zal menig kaarter waarderen.

De laatste jaren nam namelijk de gemiddelde leeftijd van de kaarters wel wat toe; de jongeren hadden hun eigen interesses. Als er een wat meer gemêleerd gezelschap komt kaarten, komt er ook eens andere gespreksstof op tafel en nodigt dat automatisch weer andere mensen uit. En juist dat zal weer de Harreveldse jeugd waarderen; want hoe meer kaarters, hoe meer kans op een batig saldo dat weer besteed kan worden aan de jeugd bij de Harreveldse sportverenigingen.

Al bijna een halve eeuw  dragen deze kaartavonden eraan bij om voor de jeugd de contributie zo laag mogelijk te houden. Zo hebben die kaartavonden  eigenlijk een vrij grote invloed op het hele sociale gebeuren in Harreveld; en we hopen dat dat nog tijden zo kan blijven. Dat is namelijk een teken dat er samenhang en saamhorigheidsgevoel zit in de Harreveldse gemeenschap. “Met elkaar - voor elkaar”.     En dat er heel veel kaarttalent – ook jeugdig – zit in Harreveld, is op andere kaartmomenten wel zichtbaar geworden. 

Daarom hopen wij ook dat we op vrijdag 23 september [aanvang 20:00 uur] naast de vertrouwde gezichten, ook veel “nieuwe” gezichten zullen zien. Niet alleen uit Harreveld maar ook uit “de wijde omgeving”. 

Kaarten is (gelukkig) niet grens-gebonden, kaarttaal is overal hetzelfde en kaartplezier moet voor iedereen bereikbaar zijn.

Wij als organisatie willen ons inspannen om optimale ontspanning voor jullie mogelijk te maken. 

Dus: “Schudt alvast de kaarten, laat je niet achter de kaarten kijken en sla dan op 23 september je eerste slag”. 

Allemaal tot dan!